Serigrafie

Personalizăm prin serigrafie directă diverse textile (tricouri, salopete, șorțuri), sacoșe polipropilenă (pânză nețesută), sacoșe bumbac/in, pungi de hârtie, etc.

Ce este serigrafia?

Se crede că a apărut în China, acum cca 1000 de ani.

Este o tehnică de imprimare pe suprafețe plane, care presupune forțarea unei cerneli vâscoase cu ajutorul unei raclete, printr-o matriță. Matrița reprezintă o sită cu ochiuri foarte mici (în general între 15-120 ochiuri pe cm) pe care s-a ”imprimat” în prealabil modelul dorit.

”Imprimarea” matriței se realizează prin aplicarea unei emulsii fotosensibile pe sită, peste care se va așeza negativul (imaginea propriu-zisă, imprimată cu negru pe un suport transparent) apoi se va expune la lumină UV, lucru care va determina polimerizarea emulsiei (aceasta va obtura ochiurile sitei), mai puțin zona acoperită de negativ. Așadar, vor rămâne deschise doar ochiurile care formeaza imaginea ce urmeaza a fi imprimată.

Pentru o ofertă de preț, trimiteți e-mail la taodesigniasi@gmail.com cu grafica, dimensiunea și produsul pe care doriți sa-l imprimați.

Formular solicitare oferta

Serigrafie